Talldominerad skogsfastighet söder om Arvika
Anbud Svenska Gårdar tillhanda senast 2023-12-06.
Skogsmark
19,4 hektar produktiv skogsmark med ett totalt virkesförråd om 3794 m3sk. Tall dominerar på fastigheten och utgör 92 % av virkesförrådet, resterande del utgörs av gran. Medelboniteten är beräknad till 6,2 m3sk/ha. Skogen är främst medelålders och gallring är aktuellt i flera avdelningar.
Impediment
Tre mindre områden med myrmark.
Pantbrev
Det finns 2 st pantbrev uttagna om sammanlagt
750 000
kr
Gemensamhetsanläggningar:
Gemensamhetsanläggning: Arvika Söpple GA:2: ändamål: Vägar,
Gemensamhetsanläggning: Arvika Söpple GA:3 ändamål: Vägar,
Gemensamhetsanläggning: Arvika Söpple GA:4 ändamål: Bro.
Skogsbruksplan
Uppgifter om skogstillståndet på fastigheten är hämtade från den skogsbruksplan som upprättades för fastigheten år 2019. Planläggningsmetoden är okuläruppskattning. Uppgifter om virkesförråd, trädslagsfördelning, virkesuttag m.m. grundar sig på bedömningar i fält i kombination med vissa stödmätningar. I köpekontraktet kommer det att skrivas in en klausul där det betonas att de lämnade uppgifterna om skogen är ungefärliga och inte innefattar någon garanti.
Planen har inför försäljningen uppräknats med 5 års tillväxt. Planen är i övrigt inte ajourhållen. Ingen gallring eller slutavverkning har skett sedan planen upprättades.
Skogskarta
Tips vid besök av fastigheten - Genom att klicka på Skogskarta under "Dokument och länkar" så öppnas "skogskartan" i GoogleMaps och man har möjlighet att se sin position på fastigheten, i vilken avdelning man befinner och information om avdelningen från skogsbruksplanen.
Fastighetsgränser
Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.
Jakt
Fastigheten ingår i Söljes viltvårdsområde som enligt Länsstyrelsens Viltkarta omfattar 1 224 hektar. Med fastigheten följer en jakträtt. Älgjakt bedrivs som gemensamhetsjakt. Övrigt jakt bedrivs av envar jaktberättigad inom hela viltvårdsområdet.
Budgivning
Anbud skall vara Svenska Gårdar tillhanda senast 2023-12-06.
Budet – med uppgift om budgivarens kontaktuppgifter, vilket köpeobjekt som avses, budets storlek i kronor, hur köpet skall finansieras och eventuella önskemål eller villkor - kan lämnas via mejl eller telefon till ansvarig mäklare. Efter att datumet för sista anbud passerat sker en öppen budrunda. Det innebär att den med lägst bud får reda på högsta budet, med chans att höja sitt bud. Oavsett vem som bjudit högst är det alltid säljaren, inte mäklaren, som avgör vem som ska få köpa fastigheten. Ett bud är aldrig juridiskt bindande förrän ett köpekontrakt undertecknats. Det hör givetvis till god affärssed att stå för sitt ord. Den slutliga köparen erhåller en budlista med namn och telefonnummer till de övriga budgivarna.
Förvärvstillstånd
Då fastigheten är belägen inom glesbygdsområde kan köparen behöva ansöka om förvärvstillstånd hos Länsstyrelsen. Ansökningsavgiften är 4 600 kr.