Gård med stor potential och en spännande historia

Nu bjuds denna anrika gård ut till försäljning. Gården har en spännande och väldokumenterad historia, vilket det går att läsa mer om i Dokumentet "Gårdens historia". Här finns bland annat att läsa om soldaten Anders Jansson - ägare av gården från 1685 - 1708 - som efter några svåra år i Rysk fångenskap tog sig hem genom att vandra runt Bottniska viken och anlända hem 14 år efter att han gått ut i kriget.

Byggnadsbeståndet utgörs av huvudbyggnad, lillstuga, magasin, garagelänga och ladugård. Samtliga hus har träpanel och plåttak. Bostadshuset är vackert dekorerat med snickarglädje runt farstun. Tomten har, med lite arbete, möjlighet att återfå sin forna glans med välplanerade grusgångar, bersåer, damm med fontänstaty och en hög flaggstång (av stock från skogen intill).

Det är ganska glest mellan husen i området men med en trevlig bykänsla. Flera i området bor där permanent och den samfällda vägen plogas. Säljarna har endast nyttjat fastigheten sommartid, men med lite anpassningar torde det gå utmärkt att bo här permanent. Närmsta busshållplats är belägen på väg 672 knappt 500 meter från bostadshuset. Närmsta mataffär är lanthandeln i Klässbol cirka 7 km från gården. I Klässbol finns även pizzeria samt det kända linneväveriet.

Gården är under avstyckning och kommer att utgöra totalt ca 14,5 ha varav ca 11,5 ha åkermark. Se fastighetskarta under Bilder. Fastigheten gränsar till sjöarna Billingen och Avelsbolstjärnen med badplats. Fiskekort gäller i sjöarna. Fastigheten ingår i (före avstyckning) Brandsbols viltvårdsområde som ingår i mellansjöarnas ÄSO. Jakten är utarrenderad på ett år i taget.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan